Jagten på den perfekte grund til 10.000 kvm domicil

 

Det er krævende at finde det rette domicil, specielt hvis det skal rumme fem lagerhaller og kontorer til alle medarbejdere. Scandomestic rådførte sig med Property Advice og er medio marts 2021 flyttet ind i 10.000 m2 nyopført domicil tilpasset deres ambitiøse vækstplaner.

 

Scandomestic er Skandinaviens førende leverandør af private label-hvidevarer. Virksomheden eksporterer til 25 lande og har datterselskaber i Norge og Sverige. Det går godt og med yderligere ambitioner om vækst, besluttede virksomheden sig for at samle alle sine danske aktiviteter i ét domicil i hjembyen Silkeborg.

”Selv om der er mange erhvervsejendomme til salg og leje, viste det sig at være en krævende opgave at finde de rette omgivelser til vores virksomhed,” siger Lars Overby, der er CEO for Scandomestic A/S. 

Property Advice fik derfor til opgave at finde den rette placering og screenede markedet efter at have afdækket Scandomestic’s pladsbehov. Processen førte i sidste ende til opførsel af et nyt domicil på en grund med værdifuld facadeværdi mod motorvejen og tæt ved Silkeborg C. 

”Vi kortlagde alle byggemuligheder inden for den ønskede geografi og præsenterede de relevante grunde for Scandomestic, så de på overskuelig vis kunne vælge en grund at arbejde videre med,” siger Heine Jensen, der er CEO for Property Advice. 

Han forklarer, at der er mange ting at tage med i sine overvejelser, når man skal opføre et domicil. 

”Beliggenheden er selvfølgelig helt afgørende for de fleste. Derudover er det vigtigt med indsigt i lokalplanen – hvordan udvikler området og infrastrukturen sig, og hvordan er man som virksomhed stillet i den pågældende kommune?”

Efter en udvælgelsesproces formidlede Property Advice en fair købsaftale for den endelige projektgrund; 43.000 m2 i Hårup, som bl.a. udmærker sig ved at have en meget synlig facade til Motorvejen og plads til, at Scandomestic i fremtiden kan udvide domicilet. 

Gråkjær A/S var valgt som entreprenør og et godt samarbejde med Mogens Nitschke derfra, som fik tilpasset domicilet, førte til, at Gråkjær købte grunden og således var både totalentreprenør og udlejer på opførslen af Scandomestics domicil. Resultatet er et flot, funktionelt og meget økonomisk domicil.

Scandomestic A/S


Scandomestic er Skandinaviens førende leverandør af private label hvidevarer. Virksomheden blev stiftet i Silkeborg i 2006 af trioen Jan Petersen, Henrik Kinch og Jan Bodilsen.

Scandomestic-navnet omfatter en række produkter til den private husholdning: Køleskabe, frysere, komfurer, opvaskemaskiner, emhætter. Scancool er navnet på virksomhedens serie med produkter til det professionelle segment - blandt andet butikskølere og vinskabe.


Scandomestic_fædigt byggeri_3
Foto: Det færdigbyggede Scandomestic domicil.

Fokusér på kernekompetencer

Hos Property Advice har man vi gode erfaringer med at være rådgiver og projektleder fra start til slut, når virksomheder jagter nyt domicil. På cirka to uger afdækker vi typisk mulige beliggenheder, disponerer et passende domicil og estimerer en rimeligt nøjagtig økonomi. Desuden kan vi også komme med et bud på, hvordan virksomheden bedst bliver frigjort fra det nuværende domicil. 

Det kan ellers være en særdeles tidskrævende bibeskæftigelse at få skabt et godt beslutningsgrundlag. Det kommer ofte bag på folk, hvor mange ting, der skal tages højde for i en flytning. Særligt hvis man også selv skal finde grunden og opføre ejendommen. 

”Vi ved, hvordan man afdækker relevante behov og hurtigt kommer i gang med en konkret søgning, hvor vi gør brug af digitale værktøjer kombineret med markedsindsigt og vores gode netværk hos både private grundejere og kommuner” siger Heine Jensen. 


Flyttebilerne kører til tiden

Hele projektet omkring Scandomestics domicil har fulgt tidsplanen, og de flytter ind i disse dage. Lars Overby er meget stolt og tilfreds med forløbet:

”Property Advice gjorde et godt arbejde med at afdække mulige placeringer, som kombineret med en god proces og totaløkonomi i byggeriet fra Gråkjær A/S har givet os et både tidssvarende og fremtidssikret domicil til en særdeles fornuftig økonomi.”

Domicilet kommer til at bestå af fem højloftede lagerhaller til hvidevarer samt en lagerhal til reservedele og showroom - i alt 10.000 m2 samt dertilhørende administrationsbygning på 800 m2. 

”Vi kommer til at opnå et mindre tidsforbrug og dermed mindre omkostninger i forbindelse med at få varer ind og ud og i forhold til at flytte rundt på varerne mellem de tre nuværende lokationer i Silkeborg,” forklarer Lars Overby.

Han tiltrådte 1. januar 2019 som administrerende direktør på Thrigesvej og leder Scandomestic sammen med Jan Petersen og Henrik Kinch. Det to sidstnævnte var med til at stifte firmaet tilbage i 2006.