Sale and Lease Back af ejendom

Vi hjælper jeres virksomhed med at frigøre kapital ved at sælge jeres ejendom, og I bliver boende som lejere, så I slipper for at finde nye lokaler.

Frigør likviditet fra jeres ejendom med Sale and Lease Back

De seneste år - og særligt nu med aktuelle markedsforhold - har flere virksomheder og investorer et stigende fokus på Sale and Lease back. 

Kapitalen frigives, når virksomheden sælger ejendommen og fortsætter som lejer, hvilket gør det unødvendigt at søge efter nye lokaler.

Køberen til jeres ejendom er typisk en professionel ejendomsinvestor, som finder casen attraktiv, da sikkerheden er høj, fordi I følger med som lejere på en længere lejekontrakt.

Stor efterspørgsel på Sale and Lease Back

Lige nu er der stor efterspørgsel på alle typer af sale and lease back-sager. Hvad end I ejer et domicil med kontor, lager eller andet erhverv, er der mulighed for at opnå en fordelagtig salgspris for jeres ejendom. 

Optimer din virksomheds kapitalstruktur

Den helt oplagte fordel er naturligvis, at I som virksomhed får frigjort kapital, der er bundet i ejendommen. Den frigjorte likviditet er fri, og kan anvendes til flere formål; herunder investering i vækst eller til at forbedre jeres nøgletal.

Som oftest tages ejendommen ud af virksomhedens regnskaber som et aktiv, og dermed påvirker den ikke længere jeres balance. Nu er det derimod den løbende ydelse i form af lejen, der fremgår af resultatopgørelsen. Med frigjort kapital får I langt større fleksibilitet i forhold til virksomhedens faktiske drift. I kender jeres faste udgifter og kan bedre fokusere på vækst og udvikling af jeres virksomhed. 

I kan jo også bare sælge jeres ejendom på helt normale vilkår, men så kan I formentlig ikke blive boende - og skal dermed ud at finde nye lokaler, hvilket typisk er forbundet med både besvær og omkostninger.  

Er det attraktivt for jer?

I opnår den bedste pris for jeres ejendom, hvis I kan levere en samlet pakke, der er attraktiv for en investor.

Her indgår faktorer som ejendommens prisfastsættelse og det efterfølgende afkast, som påvirkes af størrelsen på jeres fremtidige leje, samt en vurdering af den kommende lejer, hvor der typisk tages udgangspunkt i jeres historik og jeres nøgletal.

Overvejer I at sælge jeres domicil, vil vi gerne hjælpe jer med at afdække jeres muligheder. 

Udfyld formularen nederst på siden, så kontakter vi jer helt uforpligtende for at høre lidt mere om jeres ejendom. 

 

Hvad siger kunden?

Vi er tilfredse med rådgivningen og håndteringen af salget hele vejen igennem processen. Der er mange forhandlingspunkter, når der skal opnås enighed om salgspris og ikke mindst de mange vilkår i en mangeårig erhvervslejekontrakt. Her gjorde Heine Jensen en stor indsats for, at få de mange ender til at nå sammen. Vi opnåede også en salgspris, som lå meget tæt på den indledende vurdering fra Property Advice.

Henrik Tøth Jensen

Direktør | FB Group ApS

_web_General (6)

Fordele ved Sale and Lease Back

Frigør
kapitalKlik for at læse mere.

Frigør værdien af din ejendom og brug den til at investere i vækst eller forbedre virksomhedens nøgletal.

Styrket balanceKlik for at læse mere.

Ejendommen fjernes som et aktiv i virksomhedens regnskaber og påvirker ikke længere virksomhedens balance.

Fleksibilitet
og fokusKlik for at læse mere.

Med frigjort kapital kan virksomheden fokusere på vækst og udvikling uden bekymringer om ejendomsdrift.

Undgå besværet med flytningKlik for at læse mere.

Undgå besværet og omkostningerne ved at finde nye lokaler ved at forblive på virksomhedens nuværende placering.

Hvilke overvejelser skal du gøre dig, før du foretager en Sale and Lease Back?


Når du overvejer at gennemfører en Sale and Lease Back transaktion, er der flere vigtige faktorer, der bør tages i betragtning for at sikre den bedste løsning for din virksomhed. Her er nogle afgørende overvejelser. 

Skatter og afgifter ikon
Kapital og likviditet

Evaluér din virksomheds aktuelle kapitalbehov og overvej, hvorvidt en Sale and Lease Back er den rigtige metode til at frigøre den nødvendige likviditet.

Kontrakt ikon
Længden på lejekontrakten

Bestem den ønskede længde på lejekontrakten. Det er afgørende at have en klar forståelse af, hvor længe du ønsker at forblive som lejer i ejendommen. 

Sale & Lease Back
Lejevilkår og betalingsstruktur

Forhandl lejevilkårene og betalingsstrukturen men den nye ejer. Dette inkludere fastlæggelse af lejeniveau, mulige reguleringer og eventuelle driftsomkostninger.  

Vedligehold icon
Ejendommens tilstand

Vurder ejendommens nuværende tilstand, og overvej om der er behov for eventuelle vedligeholdelsesmæssige forbedringer, der skal foretages inden transaktionen.

Udvikling
Udvidelsesmuligheder

Tag højde for eventuelle planer om virskomhedens vækst og vurdér, om ejendommen vil kunne imødekomme disse behov i fremtiden.

Mægler icon
Professionel hjælp

Samråd med en erfaren ejendomskonsulent er afgørende for at navigere gennem trasaktionen. De kan bidrage med juridisk rådgivning og forhandling af kontraktbetingelser for at sikre dine interesser.

Skal vi hjælpe dig gennem din Sale and Lease Back transaktion ?

Du er altid velkommen til at kontakte os for en udforpligtende snak omkring din nuværende situation, hvor vi kan drøfter dine muligheder.

Skriv til os her

Har du behov for rådgivning til Sale and Lease Back eller andre ting, vi kan hjælpe med, er du velkommen til at sende os en besked via formularen herunder.